[SOLVED] ntfs-3g mount: problem with /dev/fuse

Here for general support for D series TVs, request and problem solve area.

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10125
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: [SOLVED] ntfs-3g mount: problem with /dev/fuse

Post by juusso »

Your TV is ARM and you shouldn`t use MSTAR, ok? :)

Did you unmount before to use ntfs3g?

Code: Select all

. /dtv/SGO.env
umount /dtv/usb/sda2
ntfs-3g /dev/sda2 /dtv/usb/sda2
And yes, if The Thread is flagged as [SOLVED]...it is solved.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

Mosquito79
Posts: 13
Joined: Wed Apr 11, 2012 3:20 pm
Location: Germany, Hamburg

Re: [SOLVED] ntfs-3g mount: problem with /dev/fuse

Post by Mosquito79 »

Yes, I did everything how it is described in this thread:
@ phpsysinfo $ source /dtv/SGO.env

@ phpsysinfo $ umount /dtv/usb/sda2

@ phpsysinfo $ ntfs-3g /dev/sda2 /dtv/usb/sda2
fuse: mount failed: Invalid argument
I don?t find a solution in this thread for my problem...so I asked if it?s really solved because the problems here are similar to mine, sry.

My strace (only the last informations after strace command):
@ phpsysinfo $ strace ntfs-3g /dev/sda2 /dtv/usb/sda2
SpoilerShow
...
open("/dev/null", O_RDWR|O_LARGEFILE) = 107
close(107) = 0
stat64("/dtv/usb/sda2", {st_mode=S_IFDIR|0755, st_size=40, ...}) = 0
open("/dtv/fuse", O_RDWR|O_LARGEFILE) = 107
getuid32() = 0
getgid32() = 4294967295
mount("/dev/sda2", "/dtv/usb/sda2", "fuseblk", MS_NOSUID|MS_NODEV, "allow_other,blksize=4096,fd=107,"...) = -1 EINVAL (Invalid argument)
write(2, "fuse: mount failed: Invalid argu"..., 37fuse: mount failed: Invalid argument
) = 37
close(107) = 0
fsync(106) = 0
fcntl64(106, F_SETLK64, {type=F_UNLCK, whence=SEEK_SET, start=0, len=0}, 0xbeb5cd68) = 0
close(106) = 0
brk(0x33000) = 0x33000
brk(0x32000) = 0x32000
exit_group(21) = ?
And my fuse:
@ phpsysinfo $ ls -al /dtv/fuse
crw-rw-rw- 1 root 0 10, 229 Jan 1 00:04 /dtv/fuse
TV: UE40D7090 // FW: T-GAPDEUC_1018.0

Mosquito79
Posts: 13
Joined: Wed Apr 11, 2012 3:20 pm
Location: Germany, Hamburg

Re: [SOLVED] ntfs-3g mount: problem with /dev/fuse

Post by Mosquito79 »

To keep a better overall view I will start a new thread with my Problem. Is that ok?
TV: UE40D7090 // FW: T-GAPDEUC_1018.0

eternalord
Posts: 9
Joined: Mon Sep 10, 2012 11:31 pm

Re: [SOLVED] ntfs-3g mount: problem with /dev/fuse

Post by eternalord »

setti wrote:Hi, i have an D6500 and wanted to remount my ntfs device using ntfs-3g.
I connected via nc to my tv and executed

Code: Select all

ntfs-3g /dev/sda2 /dtv/usb/sda2
As result i got:

Code: Select all

Failed to create '/dev/fuse': Read-only file system

ntfs-3g-mount: fuse device is missing, try 'modprobe fuse' as root

Code: Select all

lsmod | grep fuse
gives me

Code: Select all

lsmod | grep fuse
fuse 42724 2 - Live 0xbf50d000

Code: Select all

ls -al /dev/fuse
ls: /dev/fuse: No such file or directory
Any1?

All i installed was SamyGo App via SmartHub.
How do you fix this error:
ls: /dev/fuse: No such file or directory?



Someone can helpme..!!

eternalord
Posts: 9
Joined: Mon Sep 10, 2012 11:31 pm

Re: [SOLVED] ntfs-3g mount: problem with /dev/fuse

Post by eternalord »

NVM, fixed, in my TV the /dev/fuse is hidden. the invalid argument problem was becouse the hdd need to be formated and use clean, without files, mount with ntfs-3g /dev/sda1 /dtv/usb/sda1, now is working and i copy everything from network, and downloading, and watching videos at same time. Thanks.

Post Reply

Return to “[D] Support”