PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Ideas and dreaming will go this forum

DEUS
Official SamyGO Developer
Posts: 316
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:05 pm
Location: Germany

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by DEUS » Thu Apr 26, 2012 6:32 pm

TV is booting stay tuned will post in this post, how many loop mounts you have? please use "/bin/busybox mount -o loop pvrimage pvrmountpoint" i dont need say you need to adapt pvrimage and pvrmountpoint to your setup. i can mount 2 loops without trouble 4 should be limit OR issue the following
. /dtv/SGO.env
XFSMOUNT="/dtv/xfsmount"
PVRIMAGE=""$XFSMOUNT"/pvrimage"
PVRMOUNT=""$XFSMOUNT"/pvrmount"
/bin/busybox mount -o loop $PVRIMAGE $PVRMOUNT
ls -a $PVRMOUNT

Rohel
Posts: 28
Joined: Sun Apr 22, 2012 3:49 pm

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by Rohel » Thu Apr 26, 2012 9:34 pm

ok, ready
i have mounted the pvrimage and its ok
it has inside the placeholder file

Code: Select all

@ xfsmount $ /bin/busybox mount -o loop pvrimage pvrmount

@ xfsmount $ ls
pvrimage
pvrmount
@ xfsmount $ cd pvrmount
@ pvrmount $ ls

@ pvrmount $ ls -a
.
..
.PlaceHolderDO-NOT-REMOVE
maybe its a fail of NFS Server config????

DEUS
Official SamyGO Developer
Posts: 316
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:05 pm
Location: Germany

AW: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by DEUS » Thu Apr 26, 2012 9:41 pm

Can you please post output of cat /proc/mounts

Rohel
Posts: 28
Joined: Sun Apr 22, 2012 3:49 pm

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by Rohel » Thu Apr 26, 2012 9:51 pm

here you are

Code: Select all

@ phpsysinfo $ cat /proc/mounts
rootfs / rootfs rw 0 0
/dev/root / squashfs ro,relatime 0 0
none /proc proc rw,relatime 0 0
none /sys sysfs rw,relatime 0 0
none /dev/sam tmpfs rw,relatime,size=4k 0 0
none /dtv tmpfs rw,relatime,size=10240k 0 0
none /dsm tmpfs rw,relatime,size=10240k 0 0
none /core tmpfs rw,relatime 0 0
none /tmp tmpfs rw,relatime,size=307200k 0 0
/dev/stl0/12 /mtd_rwarea rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
/dev/stl0/13 /mtd_exe squashfs ro,relatime 0 0
/dev/mmcblk0p2 /mtd_rocommon squashfs ro,relatime 0 0
/dev/mmcblk0p7 /mtd_appext squashfs ro,relatime 0 0
/dev/mmcblk0p5 /mtd_contents rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
/dev/mmcblk0p8 /mtd_rwcommon rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
/dev/mmcblk0p1 /mtd_swu rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
/dev/mmcblk0p3 /mtd_emanual rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
none /proc/bus/usb usbfs rw,relatime 0 0
/dev/stl0/12 /etc/passwd rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
/dev/stl0/12 /etc/profile rfs rw,relatime,vfat,llw,iocharset=utf8 0 0
/dev/loop/0 /dtv/xfsmount xfs rw,relatime,attr2,noquota 0 0
/dev/sda /dtv/usb/sda vfat rw,sync,relatime,fmask=0022,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp437,iocharset=utf8,shortname=mixed 0 0
/dev/sdb /dtv/usb/sdb xfs rw,relatime,nouuid,attr2,noquota 0 0
vfat /dtv/usb/sda/upnp fuse ro,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0 0 0
192.168.0.11:/Users/rohel/Movies/Compartido /dtv/usb/sda/nfs/192.168.0.11/_Users_rohel_Movies_Compartido nfs rw,relatime,vers=3,rsize=65536,wsize=65536,namlen=255,soft,nointr,nolock,proto=tcp,timeo=70,retrans=3,sec=sys,addr=192.168.0.11 0 0
192.168.0.11:/Users/rohel/Movies/RECORD /dtv/usb/sda/nfs/192.168.0.11/_Users_rohel_Movies_RECORD nfs rw,relatime,vers=3,rsize=65536,wsize=65536,namlen=255,soft,nointr,nolock,proto=tcp,timeo=70,retrans=3,sec=sys,addr=192.168.0.11 0 0
im trying to understand whats failing on 80_80 script
when i exec it does not find the placeholder, but, in the scripts, the pvrimage is not mounted, so the placeholder cannot be found

Code: Select all

SearchPVRImageMP ()
{
    SAMYGODEVS="/dtv/usb/sda"
	FOUND=false
	WriteToLog 'Search for mount point of pvrimage...' 1
	sleep $WAIT
	for DEV in `echo $SAMYGODEVS`
	do
		MPOINT=`grep -e ^$DEV /proc/mounts | cut -d " " -f 2`
		if [ -e "$MPOINT/.PlaceHolderDO-NOT-REMOVE" ] && [ $FOUND = false ]; then
			PVRMPOINT=$MPOINT
			FOUND=true
			WriteToLog "pvrimage mount point is $PVRMPOINT" 1
		fi
	done

}
this is the result of the exec of 80_80 script

Code: Select all

+ echo /dtv/usb/sda
+ grep -e ^/dtv/usb/sda /proc/mounts
+ cut -d   -f 2
+ MPOINT=
+ [ -e /.PlaceHolderDO-NOT-REMOVE ]
+ [ false = true ]
+ echo No virtual device found ready for PVR or already mounted

DEUS
Official SamyGO Developer
Posts: 316
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:05 pm
Location: Germany

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by DEUS » Thu Apr 26, 2012 10:47 pm

you have the placeholder file in /dtv/usb/sdb ?
pvrimage is mounted with g_file_storage in vusb

Rohel
Posts: 28
Joined: Sun Apr 22, 2012 3:49 pm

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by Rohel » Fri Apr 27, 2012 3:06 pm

ok, you are true
placeholder is in /dtv/usb/sdb but that adress is not in the var SAMYGODEVS, and i think thats the problem
how can i inject that string to the var SAMYGODEVS??

thx

idbirch
SamyGO Project Donor
Posts: 72
Joined: Fri Nov 20, 2009 11:56 am

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by idbirch » Fri Apr 27, 2012 4:14 pm

I'm not sure if I'm misinterpreting your original post but it is possible to record to a network share without a USB device attached, I do it all the time with my UE46D7000. Unless you mean the SamyGo Virtual USB device?

DEUS
Official SamyGO Developer
Posts: 316
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:05 pm
Location: Germany

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by DEUS » Fri Apr 27, 2012 4:30 pm

@Rohel are you using any other modifications? scripts? you disabled some? mayby check that you are realy using the full script from page 1, do a diff, then increase sleep 3 to 5
@idbrich how you do this? you are starting widget and record then? this does not require start of widget. because widget does not run on T-GASDEUC 1018

Rohel
Posts: 28
Joined: Sun Apr 22, 2012 3:49 pm

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by Rohel » Fri Apr 27, 2012 5:09 pm

EDIT: now seems to be working
will do a test record and post in 3 minutes

EDIT2: im just getting crazy, sometimes works, sometimes no
i start the TV and everything goes well, mounts images and allow recor
i restart the tv, and then, the images are mounted, but dont find the placeholder again

DEUS
Official SamyGO Developer
Posts: 316
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:05 pm
Location: Germany

Re: PVR NW Share w/o USB or small image mod vusb.init

Post by DEUS » Fri Apr 27, 2012 5:42 pm

did you increased sleep already?, could be some type of timing problem

Post Reply

Return to “[D] Brainstorm”