Having Trouble with ln40b650

Here for general support for B series TVs, request and problem solve area.

bdan629
Posts: 7
Joined: Sat Jun 01, 2013 7:59 pm

Having Trouble with ln40b650

Post by bdan629 » Sun Jun 02, 2013 9:58 pm

Hey everyone. I am trying to get some of the samygo apps on my tv such as DTS audio support and windows shares etc. I will list what I have tried and my problems below:

First off information about my TV:
Region: USA
Model: LN40b650T1FXZA
Firmware: T-CHEAUSC 1018.1 2010-05-19


First attempt: Tried to use FFB to downgrade to a 2009 firmware so that I can run sammyGO apps and/or install a modified firmware. Here were the steps and where I failed:

1. Put FFB on root of USB stick
2. Plugged USB stick into tv
3. Selected content library
4. Went to USB then Children
5. Pressed yellow button and tried to copy to TV's flash and it says "An unknown error occurred"

I read that this means Samsung has restricted the ability to copy, so I would have to use the widget hack....

Second attempt: Widget hack

1. Managed to get my tv to boot the non yahoo widgets even though ireland or CIS was not an option for my info link country. I had to change the Media Link Type to S. America, then I had to change the info link country to Chili and the Info Link Server to Developing.
2. Once I got the non yahoo widgets I made a developer profile and got the developer menu. I synchronized my widgets and got the Hack your tv widget to show up in the list. I ran the widget and got the widget to load.
3. I activated the alternative firmware option.
4. I tried to copy FFB to the TV via the widget by selecting the option and it gives me an error -5 undefined. The same happens if I try to select the telenet enabler. So I again was stopped in my tracks and couldn't get FFB onto the tv so that I could downgrade.....

I also wanted to note that in the widget list, for some reason the hack your tv app never shows the picture of the horse and the part that says "A widget to help you hack your tv". Instead it has a circle that says connecting there.......doesn't seem to matter though because I can still launch the widget and see the options such as copy ffb to tv......but unfortunately as I said it gives me an error -5 undefined.....

3rd attempt:

I read that now that I enabled the alternative firmware option I could follow this tutorial (viewtopic.php?f=2&t=1190) and get the tv back to a previous firmware. Unfortunately I can't even begin to follow this tutorial because I cannot get the channel import/export menu to show at all. Tried many times to do the vol - then enter for 10 seconds and nothing ever shows up. I tried enabling hotel mode from the service menu and that didn't work either. Also looked for the menu option in the menu on the tv and it is not there...


Could anyone help me get one of these 3 hacks working so I can take advantage of the SamyGo apps. I could really use DTS audio and the ability to mount windows shares. I think I provided enough information for someone to help, but if you need more info I can elaborate further upon request. Thanks ahead of time.

bdan629
Posts: 7
Joined: Sat Jun 01, 2013 7:59 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by bdan629 » Mon Jun 03, 2013 11:09 pm

Update:

4th Attempt: EXlink Cable

I hooked up my exlink cable and connected to my tv via putty and am able to see all of the boot log. Then once the TV is booted I am able to type debug and the TV responds like this:

[SERIAL INPUT MANAGE] 1-th ENABLE Magic serial input match!
[SERIAL INPUT MANAGE] 2-th ENABLE Magic serial input match!
[SERIAL INPUT MANAGE] 3-th ENABLE Magic serial input match!
[SERIAL INPUT MANAGE] 4-th ENABLE Magic serial input match!
[SERIAL INPUT MANAGE] 5-th ENABLE Magic serial input match!
[SERIAL INPUT MANAGE] serial input ENABLE!!!!!

Then I go to type in the magic code 1198282 and nothing happens. I am unable to unlock the console at all. I tried all of the codes listed here: http://wiki.samygo.tv/index.php5/Top_Debug_Menu:_TDM and none of those codes seem to work either. I could really use some help from someone experienced with hacking the B series TVs. Is anyone around to help me out?

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10125
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by juusso » Tue Jun 04, 2013 6:49 am

you can`t unlock console because it is restricted at kernel level.

Icon is not problem at all.

UPDATE:
1. Download this: http://db.tt/5Nhs4CHl (don`t rename, must be TelnetEnabler.zip)
2. Place archive to root of fat32 formatted USB
3. Start widget
4. Chose 'TelnetEnabler to TV'
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

bdan629
Posts: 7
Joined: Sat Jun 01, 2013 7:59 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by bdan629 » Wed Jun 05, 2013 3:58 am

juuso wrote:you can`t unlock console because it is restricted at kernel level.

Icon is not problem at all.

UPDATE:
1. Download this: http://db.tt/5Nhs4CHl (don`t rename, must be TelnetEnabler.zip)
2. Place archive to root of fat32 formatted USB
3. Start widget
4. Chose 'TelnetEnabler to TV'
Thank you so much juuso. I am much further along. I got that finally loaded into my tv flash. Telnet works great now. I am trying to get FFB to work, but unfortunately I am getting hung up. It is having trouble finding the binary for md5sum and I can see in the script why it has a problem finding it. The script has this part:

Code: Select all

#find current script dir by script name (/ffb.sh - minus 7 char).
#CUR_DIR=$( echo ${0} | sed 's/\(.*\)......./\1/' ) 
if [ -d /mtd_tlib/swf/CHILDREN/firmware/1.FFB ]; then
CUR_DIR=/mtd_tlib/swf/CHILDREN/firmware/1.FFB
elif [ -d /mtd_tlib/swf/OTHER/firmware/1.FFB ]; then
CUR_DIR=/mtd_tlib/swf/OTHER/firmware/1.FFB
fi

echo "Current script dir is $CUR_DIR " >> $FFBLOG 2>&1
first of all this is different from my directory structure. Mine is CUR_DIR=/mtd_tlib/swf/CHILDREN/1.FFB

Second of all when it echos it to the debug log it comes up like this

Code: Select all

+echo [00:04:58] Firmware on USB mach to firmware on TV. Going to upgrade...
+[ -d /mtd_tlib/swf/CHILDREN/firmware/1.FFB ]
+[ -d /mtd_tlib/swf/OTHER/firmware/1.FFB ]
+echo Current script dir is  
+echo Checking md5sum binary...
+[ -e /tools/md5sum ]
+echo ERROR. md5sum not found. Script stop. Exit!
+touch /dtv/4_no_md5sum
+sleep 10
+_FUNC_ERROR
Therefore basically the script is failing and CUR_DIR is not properly declared and therefore md5sum is not found and there is an error.

I tried editing the script and changing it to:

Code: Select all

#find current script dir by script name (/ffb.sh - minus 7 char).
#CUR_DIR=$( echo ${0} | sed 's/\(.*\)......./\1/' ) 
CUR_DIR=/mtd_tlib/swf/CHILDREN/1.FFB

fi

echo "Current script dir is $CUR_DIR " >> $FFBLOG 2>&1
When I edit the script though FFB will start and then do nothing. Do I need to recompile ffb_loader_08.c to get the program to run with my edited script?

USB Directory structure is as follows
/T-CHEAUSC
crc
ddcmp
MicomCtrl
run.sh.enc
/T-CHEAUSC/image
[T-CHEAUSC]-fnw.bin
[T-CHEAUSC]-Image
[T-CHEAUSC]-u-boot.bin
appdata.img.enc
exe.img.enc
info.txt
md5
md5sum
readme.txt
validinfo.txt
version_info.txt

Thanks again for the help

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10125
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by juusso » Wed Jun 05, 2013 7:51 am

Never had any issues like yours before, but will keep in mind...

Now about your edited code... you have left fi, remove it

Code: Select all

    #find current script dir by script name (/ffb.sh - minus 7 char).
    #CUR_DIR=$( echo ${0} | sed 's/\(.*\)......./\1/' )
    CUR_DIR=/mtd_tlib/swf/CHILDREN/1.FFB

    fi  <==== this is obsolete! Delete this row

    echo "Current script dir is $CUR_DIR " >> $FFBLOG 2>&1
OR

re-download: http://db.tt/5Nhs4CHl
remove all subdirectories from /swf/CHILDREN/
use widget and repeat steps once again
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

bdan629
Posts: 7
Joined: Sat Jun 01, 2013 7:59 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by bdan629 » Wed Jun 05, 2013 12:48 pm

FINALLY!!!! The new archive you gave me has a different script for FFB. I just telnetted in and then removed everything out of the childrens directory then copied the new stuff via telnet into the childrens directory. I had to change the directory structure because my TV cannot launch the Samygo trojan. So I finally was able to run FFB and revert firmwares. Thanks so much........maybe we should reach out and get a new version uploaded to the downloads area so others don't have this problem!!!

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10125
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by juusso » Wed Jun 05, 2013 1:04 pm

bdan629 wrote:...maybe we should reach out and get a new version uploaded to the downloads area so others don't have this problem!!!
well :-)
I've done this already, FFB upgraded to version 0.8.2. Now as you see from script, CUR_DIR issue should be gone forever.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

bdan629
Posts: 7
Joined: Sat Jun 01, 2013 7:59 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by bdan629 » Wed Jun 05, 2013 10:13 pm

juuso wrote:
bdan629 wrote:...maybe we should reach out and get a new version uploaded to the downloads area so others don't have this problem!!!
well :-)
I've done this already, FFB upgraded to version 0.8.2. Now as you see from script, CUR_DIR issue should be gone forever.
:) Glad I could contribute to make a perfect version! I also have a 32 inch un32f6300 that I will try to get the same info you got from yours and maybe that will help the community. I will post my results when I get a chance to root it.

One last question if you have the time. I downgraded my firmware. I used Samygo firmware patcher to patch a version of the firmware and used advanced mode. I used the standard update procedure to update my firmware to the modified one. Then, I made the script as the tutorial here describes: http://wiki.samygo.tv/index.php5/SamyGO ... re_Patcher

Called it SamyGO.sh....put it in the correct directory and set the correct permissions, but telnet does not seem to start on launch with the TV. The only way I can get telnet enabled is if I run the TelnetEnabler every time my tv is turned on. juuso, is this script in the tutorial perhaps outdated? Any ideas?

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10125
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by juusso » Thu Jun 06, 2013 9:59 pm

Script is on wiki is ok. But your problem could be text editor you`re using to edit your scripts.

btw, you can debug script from console, just call it like

Code: Select all

sh -x /mtd_rwarea/SamyGO.sh
and give here the output...
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

bdan629
Posts: 7
Joined: Sat Jun 01, 2013 7:59 pm

Re: Having Trouble with ln40b650

Post by bdan629 » Fri Jun 07, 2013 2:48 am

juuso wrote:Script is on wiki is ok. But your problem could be text editor you`re using to edit your scripts.

btw, you can debug script from console, just call it like

Code: Select all

sh -x /mtd_rwarea/SamyGO.sh
and give here the output...


Will do. Headed out of town for the weekend but I will try again when I get back. Thanks for everything juuso

Post Reply

Return to “[B] Support”