HELP "Weak or No Signal"!

Here for general support for B series TVs, request and problem solve area.

mattberlin
SamyGO Project Donor
Posts: 140
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:18 pm
Location: Germany

HELP "Weak or No Signal"!

Post by mattberlin » Sun Sep 01, 2013 12:45 pm

Hi guys!

Please help my TV to prevent a flight out of the window. It tells me "Weak or No Signal" for certain TV stations.

This is how the problem is created:
I'm watching TV via dvb-s. If I do a rescan for a specific transponder (new TV station came out), some channels seize to work. I do not see any connection between those different channels.
If I click on Self Diagnosis --> Signal Information, no frequency is shown. I would have to rescan all those transponders whose channels don't work on my TV. This is really annoying.

Do you have any idea, why my TV does that?

When writing back the channel list I had before everything works fine until I repeat the rescan of the transponder I need to rescan.

Best regards
Matthias
my TV: LE32B679

mattberlin
SamyGO Project Donor
Posts: 140
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:18 pm
Location: Germany

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by mattberlin » Sat Sep 14, 2013 12:59 pm

Hi everybody,

I just wanna ask you whether anybody has a clue how to fix this issue above.

best regards
Matthias
my TV: LE32B679

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 9972
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by juusso » Sat Sep 14, 2013 1:00 pm

remove "weak signal" popup? You need to do cosmetic "removal" of unwanted popup, right?
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. Imagerooting K seriesImage, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

mattberlin
SamyGO Project Donor
Posts: 140
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:18 pm
Location: Germany

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by mattberlin » Sat Sep 14, 2013 1:17 pm

Hi,

thx for your reply.

Well, the popup itself does not represent a problem.
For some reason my channel list gets screwed up, since there is no frequency (Self Diagnosis --> Signal Information) for the channels that show the mentioned popup.
my TV: LE32B679

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 9972
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by juusso » Sat Sep 14, 2013 1:26 pm

Can be you have hardware problems? Eg. tuner capacitors or so. I don`t think this is software related.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. Imagerooting K seriesImage, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

mattberlin
SamyGO Project Donor
Posts: 140
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:18 pm
Location: Germany

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by mattberlin » Sat Sep 14, 2013 2:11 pm

Well, to be honest: I don't think that this is a hardware issue. It must be a software issue.
If copying back my original channel list everything is fine.

But for some reason, when scanning for new channels, the channel list is being messed up: It obviously looses the frequency for some channels. Rescanning the affected transponders fixes the problem. BTW the existing and not working channels are not overwritten.
In any case this is really annoying :-(
my TV: LE32B679

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 9972
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by juusso » Sat Sep 14, 2013 2:28 pm

Okey, (i can`t believe i advice that for you), then maybe firmware downgrade/upgrade? Also reformatting mtd_rwarea could do the trick (via exlink or trough telnet console).
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. Imagerooting K seriesImage, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

mattberlin
SamyGO Project Donor
Posts: 140
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:18 pm
Location: Germany

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by mattberlin » Sat Sep 14, 2013 5:52 pm

Thx for the hint!

How do I reformat mtd_rwarea via telnet?
What happens to all the original files there when formatting it??
my TV: LE32B679

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 9972
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by juusso » Sat Sep 14, 2013 6:03 pm

nothing critical should happen

on B series /mtd_rwarea is /dev/stl0/14, but you need to check (mount | grep "mtd_rwarea")
Then
1. unmount

Code: Select all

umount -fl /mtd_rwarea
2. format (yes, bml !)

Code: Select all

partition.erase /dev/bml0/14
3. format to stl

Code: Select all

stl.format /dev/bml0/14
4. mount (not necessary, but to check)

Code: Select all

mount -t rfs /dev/stl0/14 /mtd_rwarea
5. reboot tv, scan for channels.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. Imagerooting K seriesImage, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

mattberlin
SamyGO Project Donor
Posts: 140
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:18 pm
Location: Germany

Re: HELP "Weak or No Signal"!

Post by mattberlin » Sat Sep 21, 2013 10:39 am

Hi juuso,

thank you very much for the code!

When trying to execute "partition.erase /dev/bml0/14" it tells me that there was no such file or Directory.

The Folder dev/bm10 exists in any case.
my TV: LE32B679

Post Reply

Return to “[B] Support”