Issues with Samsung LE32B554M2WQXU

Here for general support for B series TVs, request and problem solve area.
Post Reply

Sythen
Posts: 2
Joined: Sun Aug 16, 2015 2:25 pm

Issues with Samsung LE32B554M2WQXU

Post by Sythen » Sun Aug 16, 2015 2:28 pm

Morning all!

I was given a Samsung telly this Morning by my folks that seems to have gone boobs up.

The TV Switches on, but then decides to display what looks like a corrupted UI on screen with Static in the background

Once the TV is on, it doesn't seem to respond to any remote control inputs (or the front panel), But can be put into standby.
I've tried forcing it to update the firmware VIA USB, but that doesn't seem to work either.

I left it on for half an hour then tested the voltages coming from the PSU, and they seemed to be within Range.

I suspect its the Digital board that's gone poof, but i cant seem to find any components on the Mainboard that have released the magic smoke.

If i hold a remote button down while its booting, the corrupted UI isn't displayed.

Is it possible if i can get a second opinion please??

Thanks in advance!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Sythen
Posts: 2
Joined: Sun Aug 16, 2015 2:25 pm

Re: Issues with Samsung LE32B554M2WQXU

Post by Sythen » Wed Sep 09, 2015 8:58 pm

Just a follow up, It was indeed the mainboard that was toasted, and replacing it fixed the problem.

Post Reply

Return to “[B] Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest