VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Here is information about customize your E series firmware..:!:This forum is NOT FOR USER questions or problems but DEVELOPER.
Post Reply

KingBonecrusher2014
Posts: 13
Joined: Fri Dec 27, 2013 3:12 pm

VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by KingBonecrusher2014 »

Hi!

After rooting my UE50ES6300 i got crazy with recording over Network. So, i think the problem is that VirtUSB is not workling like it should.
I`ve used the InstallSamygo.rar, now everything is on /mnt! I can connect over telnet and ftp.

I can see the VirtUSB in the sources List, BUT g_file_storage.ko or dummy_hcd.ko could not be loaded. I can also modify the usblog with sucess, shares are shown in Sources.

Code: Select all

VDLinux#> /mnt/etc/init.d/02_04_vusb.init start
+ /mnt/etc/init.d/02_04_vusb.init start
mkfs.vfat 2.11 (12 Mar 2005)
insmod: can't read '/mnt/lib/modules/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko': No such file or directory
insmod: can't read '/mnt/lib/modules/2.6.35.13/kernel/drivers/mstar/usb/gadget/dummy_hcd.ko': No such file or directory
insmod: can't read '/mnt/lib/modules/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/g_file_storage.ko': No such file or directory
insmod: can't read '/mnt/lib/modules/2.6.35.13/kernel/drivers/mstar/usb/gadget/g_file_storage.ko': No such file or directory
cat: can't open '/sys/block/sd?/device/model': No such file or directory
real storage device at: /sys/block/sd?/device/model (sd?)

Code: Select all

VDLinux#> find /mnt/lib/ -iname "dummy_hcd.ko"
/mnt/lib/modules/81/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko
/mnt/lib/modules/80/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko
VDLinux#> insmod /mnt/lib/modules/81/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko
insmod: can't insert '/mnt/lib/modules/81/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko': invalid module format
VDLinux#> insmod /mnt/lib/modules/80/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko
insmod: can't insert '/mnt/lib/modules/80/2.6.35.13/kernel/drivers/usb/gadget/dummy_hcd.ko': invalid module format
This could explain my problems with the not working PVR recording.


Hardware Infos:

Code: Select all

Processor       : ARMv7 Processor rev 0 (v7l)
processor       : 0
BogoMIPS        : 1794.04

processor       : 1
BogoMIPS        : 1794.04

Features        : swp half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 
CPU implementer : 0x41
CPU architecture: 7
CPU variant     : 0x3
CPU part        : 0xc09
CPU revision    : 0

Hardware        : amber3
Revision        : 0000
Serial          : 0000000000000000

Code: Select all

Linux (none) 2.6.35.13 #1 SMP PREEMPT Wed Aug 29 16:04:55 KST 2012 armv7l GNU/Linux

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10124
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by juusso »

cat /.version
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

KingBonecrusher2014
Posts: 13
Joined: Fri Dec 27, 2013 3:12 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by KingBonecrusher2014 »

Code: Select all

"X10P 0072" KERNEL MODULE VERSION : "0064.0716, DTV, X10P, release, DEU_BRANCH"

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10124
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by juusso »

you probably understood that your modules version is 0064, so your working modules were moved from /mnt/lib/modules/64/* to /mnt/lib/modules/ at first SamyGO start and iirc here were all your mentioned modules inside.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

KingBonecrusher2014
Posts: 13
Joined: Fri Dec 27, 2013 3:12 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by KingBonecrusher2014 »

Yes, i know a little bit about Linux, and that makes sense now :-) So at all, there is no g_file_storage.ko or dummy_hcd.ko. in my /mnt/lib/2.6.35.13...

So there is no solution for me?

I don`t know if i`am correct, but VirtUSB is necessary to simulate a block device. I have also injected PVRAnyDev.so correctly. But without working block device i cannot start recording. So i think the TV reads out something from the block device, maybe VolumeID or something to generate a unique aes key. Could explain why it is only possible to extract the keys directly on the tv... :-(

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10124
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by juusso »

Check those drivers, i`m not sure about compiler used for E6xxx series, but i remember we have had some weird issues with vusb gadget and that`s why modules were not included.

In worst case you can use real usb and mount there whole network stuff.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

KingBonecrusher2014
Posts: 13
Joined: Fri Dec 27, 2013 3:12 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by KingBonecrusher2014 »

Modules are loadable, but no block device appears

dmesg

Code: Select all

g_file_storage gadget: File-backed Storage Gadget, version: 20 November 2008
g_file_storage gadget: Number of LUNs=2
g_file_storage gadget-lun0: ro=0, file: /dtv/vusb
g_file_storage gadget-lun1: ro=0, file: /dtv/vusb1
hub 4-0:1.0: state 7 ports 1 chg 0000 evt 0002
g_file_storage mod ld
hub 4-0:1.0: port 1, status 0101, change 0001, 12 Mb/s
hub 4-0:1.0: debounce: port 1: total 100ms stable 100ms status 0x101
==9==> hub_port_init 1 
hub 4-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1
hub 4-0:1.0: state 7 ports 1 chg 0000 evt 0002
hub 4-0:1.0: reset change on port 1
hub 4-0:1.0: state 7 ports 1 chg 0000 evt 0002

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10124
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by juusso »

no idea at the moment. I guess with real usb attached you get both block devices working.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

KingBonecrusher2014
Posts: 13
Joined: Fri Dec 27, 2013 3:12 pm

Re: VirtUSB for UE50ES6300 not working?

Post by KingBonecrusher2014 »

I have tried to record on a real xfs usb stick, no problem. Device is /dev/sda1. I have mounted a network share directly to /dtv/usb/sda1 (-o nonempty, stick pluged in). I can see my media files, no problem, everything works fine. If i try to record, will not work! :-( ** Recording failed. No information for recording **

Post Reply

Return to “[E] Firmware”