WIFI Problem on UE40ES6300

Here for general support for E series TVs, request and problem solve area.
Post Reply

iline
Posts: 2
Joined: Fri May 26, 2017 2:24 pm

WIFI Problem on UE40ES6300

Post by iline » Fri May 26, 2017 2:33 pm

Hello.
Current setup: SammyTV UE40ES6300S, Firmware: 002007
Purchased: 2013 Decenber (so yeah out of warranty)
Router: TP-Link 1043ND (latest official firmware update)
The issue: As of this morning the wifi refuses to connect to the router. To be more specific it connect for a less than two minutes and then bam disconnects.
Switched from E to A - with no luck
Hard reset a few times - again no luck
At some point when searching the Wifi exits the menu.
Q: Is there a possibility that the WiFi module is overheated (and i believe at this point dying) because we mainly watched movied with HD quality (from nas), NAS and router are in the opposite corner of the room so main connection was through WiFi?

iline
Posts: 2
Joined: Fri May 26, 2017 2:24 pm

Re: WIFI Problem on UE40ES6300

Post by iline » Sun May 28, 2017 8:39 am

So rolling back the memory this started to occur after an update to SmartHub, i was trying to play a spiderman animation to my kid, so first SmartHub took quite some time to update and after that a note popup that YouTube app will be no more supported on that platform. Then the next morning i played some movie from the NAS and all of a sudden the problem start to occur. I did try to make a wifi hotspot from my phone but yet again it connects stayed connected for a min or two and bam disconnects again. then after some time connect again and min or tow disconnects.
So any ideas are welcomed.

Post Reply

Return to “[E] Support”