[solved] TV MENU "SETUP" "RESET"and " CHANNEL" is grayed

Here for general support for E series TVs, request and problem solve area.

BallToff
Posts: 6
Joined: Tue Jan 21, 2014 4:51 am

[solved] TV MENU "SETUP" "RESET"and " CHANNEL" is grayed

Post by BallToff » Tue Jan 21, 2014 3:24 pm

Hello, everyone ... I have a "Grayed" problem that I need help to solve Model No. UE55ES8005
2014-01-21 14.52.49.jpg

2014-01-21 14.36.03.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by BallToff on Sat Jan 25, 2014 1:41 pm, edited 3 times in total.

ircihumax
Posts: 24
Joined: Sat Dec 21, 2013 1:08 pm

Re: "setup" and "channel" is grayed

Post by ircihumax » Wed Jan 22, 2014 9:38 pm

Change source to TV and try again.
TV: UE40ES8000S - T-ECPDEUC-0000 (oscam start/stop works)

BallToff
Posts: 6
Joined: Tue Jan 21, 2014 4:51 am

Re: "setup" and "channel" is grayed

Post by BallToff » Thu Jan 23, 2014 5:39 am

;( it doesnt help, thanks for atention...
Do you know other way yto fix this issue?

Lordbyte
Official SamyGO Developer
Posts: 1472
Joined: Sun Aug 18, 2013 11:07 pm

Re: "setup" and "channel" is grayed

Post by Lordbyte » Thu Jan 23, 2014 5:49 am

Factory reset ?

Turn OFF tv ..

Then .. INFO + MENU + MUTE + POWER ON (one at the time) (This works on F-series, yours may vary .. research it)

Once TV comes on, it should display the service-menu ...

Find the "Factory Reset" option, and click it .. maybe a new submenu opens where you again select "factory reset".

TV should turn off now automatically ... Wait a moment, and turn it on again.

Now try your grayed items again ...
I provide NO assistance by PM, unless absolutely necessary. Please ask questions in dedicated topics.

BallToff
Posts: 6
Joined: Tue Jan 21, 2014 4:51 am

Re: "setup" and "channel" is grayed

Post by BallToff » Thu Jan 23, 2014 7:54 am

This problem came first after factory resetting tv from service menu..

My tv was norwegian language...
After resetting in service menu when i turn on tv the first time setup configuration didnt appear and when i get into the tv menu language was changed to sweden, channel menu grayed out reset menu grayed out settings grayed out... and even i tryed to rest from service menu i this problem existing.

Maybe it is chnged to demo mode? But i cant get in to this menu also because this also in setup -->> configurations.

So i need seriosly help ....

Thanks for helping

Lordbyte
Official SamyGO Developer
Posts: 1472
Joined: Sun Aug 18, 2013 11:07 pm

Re: "setup" and "channel" is grayed

Post by Lordbyte » Thu Jan 23, 2014 4:14 pm

OK, lets assume its still related to your setup being corrupted, and not a firmware-errror ..
You might want to do some research on this forum for an EEPROM reset procedure.
With a bit of luck juuso will see your thread, and give you a few pointers ..
I provide NO assistance by PM, unless absolutely necessary. Please ask questions in dedicated topics.

BallToff
Posts: 6
Joined: Tue Jan 21, 2014 4:51 am

Re: "setup" and "channel" is grayed

Post by BallToff » Thu Jan 23, 2014 4:25 pm

Didnt find. . EEPROM reset procedure

Im almost shure that i just need to reset tv menu but how to ????? unless servivce menu

ircihumax
Posts: 24
Joined: Sat Dec 21, 2013 1:08 pm

Re: ERDEM HEEELP "setup" and "channel" is grayed

Post by ircihumax » Thu Jan 23, 2014 8:57 pm

maybe You change some setting in Service Menu like Hospitality Mode or TUNER?
TV: UE40ES8000S - T-ECPDEUC-0000 (oscam start/stop works)

BallToff
Posts: 6
Joined: Tue Jan 21, 2014 4:51 am

"setup" and "channel" is grayed

Post by BallToff » Fri Jan 24, 2014 11:49 am

Which of all that is in the service menu has something to do with the TV MENU -> SETTINGS -> SETUP.

Thanks to you ircihumax ;) Now I'm starting to really wonder if that's where I messed up so bad in. My frend have same tv may i shoukd write down exactly same input from hems service menu and get nac to my tvs service menu to input same here

BallToff
Posts: 6
Joined: Tue Jan 21, 2014 4:51 am

Re: SOLVED TV MENU "SETUP" "RESET"and " CHANNEL" is grayed

Post by BallToff » Sat Jan 25, 2014 3:56 am

Go to service menu turn off the hospitally mode

Post Reply

Return to “[E] Support”