[App] libAirToSat D/E/F/H

Here are software that related with Samsung F series TVs.
Please don't create any new topic here unless you have software to post/release.

User avatar
momchetoi
SamyGO Project Donor
Posts: 83
Joined: Thu Apr 23, 2015 7:36 pm
Location: in front of the TV

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by momchetoi » Sat Oct 10, 2015 6:29 pm

zoelechat wrote:To switch between AIR and CABLE, you have to use RCremap, but no need for CMD nor libAirToSat. That's why there's also no need to ask me there because it has nothing to do with libAirToSat :)
OK, sorry, may be I haven?t explain it right. I would like to have a fast switch from CABLE to SAT. Do I have to install RCremap with CMD or libAirToSat will be enough?
a built-in key already exists in TV: KEY_ANTENA=54
How to "call" this KEY_ANTENA from the remote control???
UE40H6500 - T-MST14DEUC fw. 2606.2 ==>to 2130/Skype root/ with oscam
UE32EH5450 - T-MST10PDEUC fw. 1042.0 with oscam
TL-WR842ND with OpenWrt 12.09AA & TL-WR842 v.3.1 OpenWrt CC 15.05.1 with oscam and smartmouse

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8372
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by zoelechat » Sat Oct 10, 2015 7:14 pm

momchetoi wrote:OK, sorry, may be I haven?t explain it right. I would like to have a fast switch from CABLE to SAT. Do I have to install RCremap with CMD or libAirToSat will be enough?
No, you explained right, I've understood you don't understand :)
RCremap ONLY (the one that support CMD but you won't need CMD nor libAirToSat).
momchetoi wrote:How to "call" this KEY_ANTENA from the remote control???
Check RCremap thread. Offtopic.
LIBAIRTOSAT DOES NOT DEAL WITH AIR/CABLE SWITCH (not as if I didn't warn :D )
I do NOT receive any PM. Please use forum.

User avatar
momchetoi
SamyGO Project Donor
Posts: 83
Joined: Thu Apr 23, 2015 7:36 pm
Location: in front of the TV

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by momchetoi » Sat Oct 10, 2015 7:48 pm

zoelechat wrote:
momchetoi wrote:OK, sorry, may be I haven?t explain it right. I would like to have a fast switch from CABLE to SAT. Do I have to install RCremap with CMD or libAirToSat will be enough?
No, you explained right, I've understood you don't understand :)
RCremap ONLY (the one that support CMD but you won't need CMD nor libAirToSat).
momchetoi wrote:How to "call" this KEY_ANTENA from the remote control???
Check RCremap thread. Offtopic.
LIBAIRTOSAT DOES NOT DEAL WITH AIR/CABLE SWITCH (not as if I didn't warn :D )
Thank you! I got it! It works :) Red key remaped :)
Here the script for fast switch between CABLE and SAT:
/mnt/opt/privateer/usr/libso/CMD_libAirToSat for H series with new root
SpoilerShow

Code: Select all

#!/bin/sh
[ -e /tmp/.${0##*/} ] && exit 0 
echo OK > /tmp/.${0##*/} 
SODIR=/mnt/opt/privateer/usr/libso
SAMYGOSODIR=/mnt/opt/privateer/usr/bin

echo "$SAMYGOSODIR/samyGOso -A -B -l $SODIR/libAirToSat.so CABLE" | /dtv/bin/nc localhost 3023
sleep 2            # no new execution allowed before 2 seconds 
rm /tmp/.${0##*/}
Using of RED Key of Remote control
/mnt/opt/privateer/usr/libso/libRCremap.config
SpoilerShow

Code: Select all

[
    {
        "KEY_VOLUP": "KEY_VOLUP"
    },
    {
        "KEY_RED": "CMD:/mnt/opt/privateer/usr/bin/CMD_libAirToSat"
    }
]
UE40H6500 - T-MST14DEUC fw. 2606.2 ==>to 2130/Skype root/ with oscam
UE32EH5450 - T-MST10PDEUC fw. 1042.0 with oscam
TL-WR842ND with OpenWrt 12.09AA & TL-WR842 v.3.1 OpenWrt CC 15.05.1 with oscam and smartmouse

LGM
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Fri Dec 25, 2015 12:38 am

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by LGM » Fri Dec 25, 2015 7:02 pm

Hello,
I 'm French and i have an ES6300 with last firmware (T-MST10PDEUC_2005.0). Can i use libAirToSat ?

Thanks.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8372
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by zoelechat » Fri Dec 25, 2015 7:27 pm

Yes, but you first need root.
I do NOT receive any PM. Please use forum.

LGM
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Fri Dec 25, 2015 12:38 am

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by LGM » Sat Dec 26, 2015 12:24 am

zoelechat wrote:Yes, but you first need root.
Thank you, i'll pay for it.

LGM
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Fri Dec 25, 2015 12:38 am

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by LGM » Sat Dec 26, 2015 7:18 pm

"TV should switch to sat if on air/cable, and to air/cable if on sat"

My TV switch to air so now what must i do ? Do i need to create a new channel list ?

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8372
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by zoelechat » Sat Dec 26, 2015 7:26 pm

From sat? Inject again, it will reswitch to sat :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

LGM
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Fri Dec 25, 2015 12:38 am

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by LGM » Sat Dec 26, 2015 7:41 pm

I have air channels and sat channels but on my sat channels list i don't see air channel :(

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8372
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: [App] libAirToSat D/E/F/H

Post by zoelechat » Sat Dec 26, 2015 7:45 pm

Patch never allowed to "mix" channels (which is practically impossible), it just allows to quickly switch between both antennas (by remapping a remote control key to it).
I do NOT receive any PM. Please use forum.

Post Reply

Return to “[F] Software”