[How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Here is information about customize your F series firmware.

M11
SamyGO Project Donor
Posts: 280
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:00 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by M11 » Sat Mar 01, 2014 7:32 pm

juuso wrote:do you have netcat connection? Or are you using webshell?
To be honest, I have no idea :)
I used Putty and connected on port 23, Connection type Telnet.
F9000 + SEK-3500U

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 9994
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by juusso » Sat Mar 01, 2014 7:34 pm

okey, then this probably mean that modules are ok and universal module vermagic patcher does the job well. I was not sure about what project codename kit has. Lucky, it is Fox.P lol.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. Imagerooting K seriesImage, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

rados
Posts: 107
Joined: Tue Oct 29, 2013 10:49 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by rados » Tue Mar 04, 2014 10:23 pm

Thank you M11 !!!!!

M11
SamyGO Project Donor
Posts: 280
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:00 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by M11 » Tue Mar 11, 2014 10:44 am

There is a new firmware available for Evolution Kit. It's v1009.4 and Smart Hub version is 5.274 now. No problems with root access.

The new Netflix app (v4.005) is now available in US Smart Hub, but it does not load. Same problem as on other F series TV's (black screen for one second and then it returns to TV source).
F9000 + SEK-3500U

liminal
Posts: 23
Joined: Wed Jan 22, 2014 11:50 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by liminal » Mon Mar 17, 2014 11:06 am

M11 you are a Genius!

So now I have root, made a back up of apps, upload them to the user folder. But they wont show up?

Anyone else having issues?

M11
SamyGO Project Donor
Posts: 280
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:00 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by M11 » Mon Mar 17, 2014 5:42 pm

liminal wrote:M11 you are a Genius!

So now I have root, made a back up of apps, upload them to the user folder. But they wont show up?

Anyone else having issues?
If i remember correctly, i had to delete the widget.license file to make it work. Give that a try...
F9000 + SEK-3500U

liminal
Posts: 23
Joined: Wed Jan 22, 2014 11:50 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by liminal » Tue Mar 18, 2014 2:27 am

Thanks M1, didnt work though.

After a few uploads and deletes I can see the two apps i wanted to move across.

Netflix and BBC. BCC is working fine, but netflix, just shows a blank screen.

I have heard of this happening with v4. But I thought the UK smart hub was the older working version.

Can anyone PM with their working netflix, or give me some tips.

Thanks so much, so close, yet so far lol

M11
SamyGO Project Donor
Posts: 280
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:00 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by M11 » Tue Mar 18, 2014 8:33 am

liminal wrote:Thanks M1, didnt work though.

After a few uploads and deletes I can see the two apps i wanted to move across.

Netflix and BBC. BCC is working fine, but netflix, just shows a blank screen.

I have heard of this happening with v4. But I thought the UK smart hub was the older working version.

Can anyone PM with their working netflix, or give me some tips.

Thanks so much, so close, yet so far lol
It's strange that you only get black screen. It seems like you have the v4 app. I'm not sure, maybe they have updated the app in UK too? I have no idea how to get the v4 working.

In general, Netflix has two parts, the one in widgets folder is basically just a forwarder. Most of the v3 app is in /mtd_rwcommon/emps/empNRDP32/ so you have to move that too. After you moved it, you have to change the permission of the file called empNRDP32 so it can run.

Code: Select all

chmod +x /mtd_rwcommon/emps/empNRDP32/empNRDP32
F9000 + SEK-3500U

liminal
Posts: 23
Joined: Wed Jan 22, 2014 11:50 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by liminal » Tue Mar 18, 2014 12:26 pm

No, didnt have all that. Thats prob why its a black screen.

Now i have to switch back and set it all up again ;( lol

Thanks for your help with this M11, ill try it again tomorrow when I get home from work.

Are any other apps like that. I noticed the itv and 5 on demand apps do the same thing?

Thanks again

M11
SamyGO Project Donor
Posts: 280
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:00 pm

Re: [How To] Get root on 2013 Evolution Kit

Post by M11 » Tue Mar 18, 2014 2:36 pm

No idea, i have not tried moving ITV and 5 on demand to another region.
If these apps have also two parts then you should find them in emps folder.
F9000 + SEK-3500U

Post Reply

Return to “[F] Firmware”