Page 1 of 1

convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Wed Nov 08, 2017 10:12 pm
by prezi
Can any one guide to connect one connect box from js9000 to f9000 series?
My f9000 tv is restarting with js9000 box with message: "This box is no for your tv. please use evolution kit..."
I changed in service menu display to: 65A1UUZL and tv model to: F9000, and tv still restarting.
What I must do in service menu?
JS9000 box is same with sek-3500(hardware), only settings or other mod...

I have another box from js9000 and working with my f9000, I know that this is possible.

In Past I saw what someone in ebay.uk sell Guide to convert ONE CONNECT BOX JS9000 to EVOLUTION KIT tested on F9000, but now this offer no exist.

I attached service menu info screens from sek-3500 and js9000 box. In JS box no exist Date of purchase and smart control is 0, maybe this is problem?

Re: convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Sat Nov 11, 2017 11:57 am
by M11
When the js9000 was released, the OCB worked with F9000 without problems, but it appears Samsung disabled that with firmware update at some point. I have no idea if this can still be enabled in service menu.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk


Re: convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Tue Nov 14, 2017 5:15 pm
by prezi
Maybe copy flash from sek-3500 to js box in external BGA programmer?

Re: convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Wed Jan 10, 2018 12:13 pm
by kaydee
did you solve the problem already?

Re: convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Sat May 04, 2019 3:50 pm
by DaCapone
Any news ?

Re: convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Tue Jun 11, 2019 10:50 am
by juusso
I do not think here will be any updates.

Re: convert ONE CONNECT BOX JS9000 to SEK-3500

Posted: Sun Aug 25, 2019 7:28 am
by ironworld
prezi wrote:
Wed Nov 08, 2017 10:12 pm
Can any one guide to connect one connect box from js9000 to f9000 series?
My f9000 tv is restarting with js9000 box with message: "This box is no for your tv. please use evolution kit..."
I changed in service menu display to: 65A1UUZL and tv model to: F9000, and tv still restarting.
What I must do in service menu?
After the changes in the service menu, it was necessary to create a backup for upgrating in the TV settings. Without this, the new unit cannot receive the new settings.
!!! Never save the settings for backup through the menu of the TV with the blocks SEK-2500 and SEK-3500. This will lead to their cyclic reboot, which can only be exited by saving the settings for backup with the block One Connect !!!