Rooted TV, telnet and other services don't work

Here for general support for F series TVs, request and problem solve area.

gianpyc
SamyGO Project Donor
Posts: 23
Joined: Tue Nov 17, 2015 1:01 pm

Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by gianpyc » Sun Nov 27, 2016 4:16 pm

Hi,
I've a UE40F6500 properly rooted more and less one year ago. Today, I've seen that I cannot
access it through telnet nor ssh, but only FTP works. Also, service like oscam doesn't work, maybe
doesn't start. I've tried to execute the APP to do the root again, steps are properly concluded but after rebooting
my TV same situation, only FTP works.

Do you have idea what happened? How can I do to fix this issue?

Thanks

wluczykijwf
Official SamyGO Developer
Posts: 1031
Joined: Sat Sep 21, 2013 5:07 pm
Location: Poland

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by wluczykijwf » Sun Nov 27, 2016 4:22 pm

If you have the FTP access to TV then try remove /mnt/sam.log log file and reboot TV.
sorry for my english
UE40F8000 (T-FXPDEUC-1125.1), BD-D5500

gianpyc
SamyGO Project Donor
Posts: 23
Joined: Tue Nov 17, 2015 1:01 pm

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by gianpyc » Sun Nov 27, 2016 4:55 pm

wluczykijwf wrote:If you have the FTP access to TV then try remove /mnt/sam.log log file and reboot TV.
Done but nothing changed, the log file was ~39mb.
I noticed that the TV is very slow when going on the Smart hubs, and also when I want to shutdown the TV, it doesn't work
until I unplug the USB-dongle that I use for the root. :(

Thanks

zoelechat
SamyGO Moderator
Posts: 7884
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by zoelechat » Sun Nov 27, 2016 5:09 pm

Your SamyGO image probably got corrupted because it was full (of log). Save your custom stuff then restart with default samygoext4.img
I do NOT receive any PM. Please use forum.

wluczykijwf
Official SamyGO Developer
Posts: 1031
Joined: Sat Sep 21, 2013 5:07 pm
Location: Poland

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by wluczykijwf » Sun Nov 27, 2016 5:13 pm

Because worth doing a backup a samyext4.img a file :D
sorry for my english
UE40F8000 (T-FXPDEUC-1125.1), BD-D5500

zoelechat
SamyGO Moderator
Posts: 7884
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by zoelechat » Sun Nov 27, 2016 5:16 pm

Worth doing backups, in general :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

gianpyc
SamyGO Project Donor
Posts: 23
Joined: Tue Nov 17, 2015 1:01 pm

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by gianpyc » Sun Nov 27, 2016 5:20 pm

zoelechat wrote:Your SamyGO image probably got corrupted because it was full (of log). Save your custom stuff then restart with default samygoext4.img
Just to understand the steps that I've to do...
I've to replace the samygoext4.img that I've in my USB-dongle with the original one and restart the TV, right?
So, this means that I'll lose my oscam configuration?

Thanks

zoelechat
SamyGO Moderator
Posts: 7884
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by zoelechat » Sun Nov 27, 2016 6:20 pm

You told that you still had FTP, that's why I said "save your custom stuff" = backup important things you installed into /mnt.
Then yes, replace image on USB by original one (it will restore /mnt to default), and reinstall your stuff.
I do NOT receive any PM. Please use forum.

gianpyc
SamyGO Project Donor
Posts: 23
Joined: Tue Nov 17, 2015 1:01 pm

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by gianpyc » Sun Nov 27, 2016 9:21 pm

Thanks, everything fine now.

Now, to avoid further similar problem, is it enough to backup samyext4.img in the USB-dongle sometimes?

zoelechat
SamyGO Moderator
Posts: 7884
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Rooted TV, telnet and other services don't work

Post by zoelechat » Sun Nov 27, 2016 9:29 pm

Yeah, and also think to regularly delete sam.log or apply that fix to prevent it from growing :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

Post Reply

Return to “[F] Support”