Error message initializing CI+ module

General Forum talking area for H series TVs.
Post Reply
TOMillr
SamyGO Project Donor
Posts: 175
Joined: Sat Sep 29, 2012 11:51 am

Error message initializing CI+ module

Post by TOMillr » Mon Apr 17, 2017 6:56 pm

I'm using a One4All CI module with an H-series tv.

While this works fine most of the time, sometimes the tv seems to fail in initializing the CAM module after a cold start. It just brings up an error message, saying the CI+ module couldn't be started. However, everything usually works fine again when I just restart the tv.

Is there a way to prevent this from happening? Maybe some option in the service menu? I remember reading somewhere, that there is a fast-boot option that might mess with the initialization process of the CI slot.

TOMillr
SamyGO Project Donor
Posts: 175
Joined: Sat Sep 29, 2012 11:51 am

Re: Error message initializing CI+ module

Post by TOMillr » Sat May 13, 2017 12:14 pm

Anyone got an idea for which setting I should look?

sectroyer
Official SamyGO Developer
Posts: 5609
Joined: Wed May 04, 2011 5:10 pm

Re: Error message initializing CI+ module

Post by sectroyer » Sat May 13, 2017 7:08 pm

disable instant on and quick off :)
I do NOT support "latest fw" at ALL. If you have one you should block updates on router and wait for it to STOP being "latest":)
If you want me to help you please paste FULL log(s) to "spoiler"/"code" bbcodes or provide link(s) to pasted file(s) on http://ctrlv.it/ Otherwise "NO HELP"!!!
If you want root DISABLE internet access to your device!!!!
DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE !!!!

TOMillr
SamyGO Project Donor
Posts: 175
Joined: Sat Sep 29, 2012 11:51 am

Re: Error message initializing CI+ module

Post by TOMillr » Sun May 14, 2017 11:01 am

Do you know off hand where I can find those settings in the service menu?

zoelechat
SamyGO Moderator
Posts: 7636
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Error message initializing CI+ module

Post by zoelechat » Sun May 14, 2017 11:12 am

Most likely in normal menu I think.
I do NOT reply to any question by PM. Please use forum.

TOMillr
SamyGO Project Donor
Posts: 175
Joined: Sat Sep 29, 2012 11:51 am

Re: Error message initializing CI+ module

Post by TOMillr » Sun May 14, 2017 3:42 pm

Sorry, but there's no such option in the regular menus on my UE50H6270. I've already checked every submenu. That's why I was asking about the service menu in particular.

TOMillr
SamyGO Project Donor
Posts: 175
Joined: Sat Sep 29, 2012 11:51 am

Re: Error message initializing CI+ module

Post by TOMillr » Thu May 18, 2017 9:24 pm

Just checked again and neither could find an instant on nor a quick off option in the regular menus of my H6270 tv.

Could I maybe change the tv set to a H6470 in the service menu and get the option to show up that way?

Post Reply

Return to “[H] General”