DVB-T2 Tuner on H series

General Forum talking area for H series TVs.
Post Reply

djcool
SamyGO Project Donor
Posts: 31
Joined: Sat Nov 28, 2015 7:00 pm

DVB-T2 Tuner on H series

Post by djcool » Sat Dec 26, 2015 3:41 pm

I now that the "NORMAL EUROPEAN" H series 6200 ,6500 etc have only DVB-T tuners...but there an exception.Example the Italian version of H6500 have DVB-t2 tuners inside!! Is that Software activated (Region Change)
or it is really a another tuner Module?
If its another tuner module we could make our H series future proof simply changing it .The only part missing is the HEVC
codec but that its another story..

syapl
Posts: 5
Joined: Mon Feb 02, 2015 3:02 pm

Re: DVB-T2 Tuner on H series

Post by syapl » Fri Feb 12, 2016 2:42 am

Think you need to go to service menu to change the region, after that change the tuner inside sm

gipfelgoas
SamyGO Project Donor
Posts: 9
Joined: Tue Dec 29, 2015 10:51 am

Re: DVB-T2 Tuner on H series

Post by gipfelgoas » Tue Feb 23, 2016 11:55 am

Any news?

kapiszon53
SamyGO Project Donor
Posts: 23
Joined: Sat Jan 10, 2015 12:23 pm

Re: DVB-T2 Tuner on H series

Post by kapiszon53 » Wed Feb 08, 2017 5:27 pm

Any news? My tv (H6270) is capable of HEVC decoding. The only part missing is dvb-t2 decoder which I hope can be turned on somehow

User avatar
notengo13
SamyGO Project Donor
Posts: 399
Joined: Mon Nov 30, 2015 12:31 pm
Location: Slovakia

Re: DVB-T2 Tuner on H series

Post by notengo13 » Wed Feb 08, 2017 7:36 pm

There are 3 ways to do it.
1. Changing mainboard which has DVB-T2 from other country than yours
2. Desoldering tuner dvb-t from main board and replacing with dvb-t2 and soldering again to mainboard.
3. Buying a new TV.
UE48H6640 T-MST14DEUC 2781.0 root latestH --> 2130.0 skypeRoot-->0000-->2115.3 "Skype refueled" Root

Post Reply

Return to “[H] General”