Page 13 of 20

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 4:52 pm
by MrOne88
Hello everyone,
I have ordered online this Samsung Smart TV UHD 4K 43 "UE43KU6072 television
TV is destined for Eastern Europe and I need to change the local set, since I'm Italian. How can this be done for this model?
Thank you all and apologize for my English

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:08 pm
by juusso
According this: https://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f ... 732#p91353

1. Enter to service menu by one of available for you methods ( https://wiki.samygo.tv/index.php?title= ... mple_steps )
2. Navigate to Control->subOption
3. Change Region to Paneuro
Warning: take picture of service menu before to change anything!
Image
Power off.

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:21 pm
by MrOne88
Thank you very much, very kind.
After changing to PANEURO I have to format it?
Language options are not blocked true? And in the menu, can I enter the usual info, menu, mute and power method?
Do I miss the guarantee by doing this? Thanks again

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:23 pm
by juusso
I do not think something will change in GUI.

For 2016 TVs (KU6000 series // BN59-01247A remote) there's no "Menu" button, so the new sequence is: Info => Settings => Mute => Power

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:26 pm
by MrOne88
You are a great one, thank you again! : D Do not you also have to change the local set from EU to EU_IT?

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:28 pm
by juusso
I personaly do not know what options are there for Region, but yes, if you will find EU_IT i guess this would be also good choice.

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:32 pm
by MrOne88
In SubOption from the video I do not see the possibility of changing the region, sorry for ignorance :)

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:32 pm
by juusso
Oops, i was a bit wrong, Region change exists under Option-MRT Option setting :)


important for you - watch piece of video starting from 1 min 35 sec) :


Your required setting exists on 3rd picture on first post of this topic.

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:36 pm
by MrOne88
Do not worry, thank you. Is it the same menu as the K series? And what about the "local set" setting on the K series? Thanks again

Re: K Model Service Menu

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:39 pm
by juusso
Local set is already set to EU. You do not need to bother about that anymore.