[ROOT] "Skype replacement" root E/F

Here are software that related with Samsung F series TVs.
Please don't create any new topic here unless you have software to post/release.
Post Reply

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8369
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by zoelechat » Sun Jun 26, 2016 12:53 pm

The way widget appears doesn't matter, and it's expected to be sometimes "hard to appear".
Also your TV has nothing special, no mystery: either method works with specific firmware, either not.
My guess would be that fw 2007 went out to prepare Skype removal, which meant "no more need to forbid Skype root" and they forgot the breach then. Only assumptions, I need confirmation. :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

noobnoob
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Sun Dec 27, 2015 10:46 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by noobnoob » Mon Jun 27, 2016 10:53 am

zoelechat wrote:T-MST10PDEUC < 2000.2
Question: does this mean that I have to downgrade to e.g. T-MST10PDEUC_1042.0 or can I use T-MST10PDEUC_2000.2 for this root method?
What would you suggest? I'm currently on T-MST10PDEUC-2004.1 with Skype root but no Skype-icon in SmartHub(https://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=63&t=7982).
I'm unhappy with it because I'm losing the root from time to time... I couldn't find out why this happens so I was expecting that my USB drive was the cause and I alway just reformat it and put my backuped files back on it to get my root back. I also try different USB stick but the same behavior. Has somebody similar experience ?
TV: UE46ES6300 - T-MST10PDEUC-2004.1 // SamyGO

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8369
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by zoelechat » Mon Jun 27, 2016 10:57 am

Yes, max fw to use current method is 1042.0. BUT user reported above it was possibly working on 2007. So it's up to you to try and report :) (no point in trying on fw 2000.2 to 2006, doesn't work).

ps: do not expect any Skype icon, it's Skype-like but not Skype...
I do NOT receive any PM. Please use forum.

noobnoob
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Sun Dec 27, 2015 10:46 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by noobnoob » Mon Jun 27, 2016 11:06 am

Thanks for the fast answer :)
I'll try and report.
TV: UE46ES6300 - T-MST10PDEUC-2004.1 // SamyGO

User avatar
prairie
SamyGO Project Donor
Posts: 303
Joined: Wed May 04, 2011 10:30 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by prairie » Mon Jun 27, 2016 11:30 am

noobnoob wrote: I'm unhappy with it because I'm losing the root from time to time... I couldn't find out why this happens so I was expecting that my USB drive was the cause and I alway just reformat it and put my backuped files back on it to get my root back. I also try different USB stick but the same behavior. Has somebody similar experience ?
I started losing root often and found it was because of overfilling of /mnt (samyext4.img) After I cleaned out some unnecessary stuff and symlinked a couple of directories to /mtd_rwcommon it is very stable.
PN60F8500AFXZA
T-FXPAKUC 1206.3 + SamyGO

"BrickMaster 2015"

mihd
SamyGO Project Donor
Posts: 373
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:38 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by mihd » Mon Jun 27, 2016 11:48 am

prairie wrote:
noobnoob wrote: I'm unhappy with it because I'm losing the root from time to time... I couldn't find out why this happens so I was expecting that my USB drive was the cause and I alway just reformat it and put my backuped files back on it to get my root back. I also try different USB stick but the same behavior. Has somebody similar experience ?
I started losing root often and found it was because of overfilling of /mnt (samyext4.img) After I cleaned out some unnecessary stuff and symlinked a couple of directories to /mtd_rwcommon it is very stable.
To prevent overfilling of samyext4.img on F-series it is necessary correct /mnt/etc/init.d/01_01_catch_crap.init (find string "echo "+++++++++++ Release notes ++++++++++">> $ LOGFILE" and change ">>" to ">").
TV: Samsung UE40F6330AK (FW: T-MST12DEUC-1119.0 2014-02-22 / SamyGO) + HDD 1Tb 2,5" (TOSHIBA MQ01ABD1);
TV: Philips 26PF4311 + Cable TV Receiver LATEL LC-808HD (with NFS client, DLNA - n/a, Samba - n/a);
Router: Netgear WNDR3800 (FW: OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-beta2) + HDD 1Tb 2,5" (SEAGATE Expansion STBX1000201) (with NFS,DLNA and Samba servers).

noobnoob
SamyGO Project Donor
Posts: 6
Joined: Sun Dec 27, 2015 10:46 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by noobnoob » Mon Jun 27, 2016 12:20 pm

thanks for the hints. I'm going to try it and I'll report my results, but it can take a few days... ;)
TV: UE46ES6300 - T-MST10PDEUC-2004.1 // SamyGO

mihd
SamyGO Project Donor
Posts: 373
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:38 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by mihd » Mon Jun 27, 2016 5:07 pm

noobnoob wrote:thanks for the hints. I'm going to try it and I'll report my results, but it can take a few days... ;)
It's for F-series. On E with log all Ok.
TV: Samsung UE40F6330AK (FW: T-MST12DEUC-1119.0 2014-02-22 / SamyGO) + HDD 1Tb 2,5" (TOSHIBA MQ01ABD1);
TV: Philips 26PF4311 + Cable TV Receiver LATEL LC-808HD (with NFS client, DLNA - n/a, Samba - n/a);
Router: Netgear WNDR3800 (FW: OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-beta2) + HDD 1Tb 2,5" (SEAGATE Expansion STBX1000201) (with NFS,DLNA and Samba servers).

User avatar
prairie
SamyGO Project Donor
Posts: 303
Joined: Wed May 04, 2011 10:30 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by prairie » Mon Jun 27, 2016 5:17 pm

mihd wrote:
noobnoob wrote:thanks for the hints. I'm going to try it and I'll report my results, but it can take a few days... ;)
It's for F-series. On E with log all Ok.
I fixed the log a long time ago, my problem was too many patches in libso :lol:
PN60F8500AFXZA
T-FXPAKUC 1206.3 + SamyGO

"BrickMaster 2015"

mehmethan
SamyGO Project Donor
Posts: 161
Joined: Wed Dec 12, 2012 9:28 pm

Re: [App] "Skype replacement" root E/F

Post by mehmethan » Wed Jun 29, 2016 2:00 pm

Well i dont have smart hub tools etc. on my es6300, but like i wrote somewhere else before, i had tried on 2005, the widget installation was succesfull, thats not the problem, but i hadnt telnet access etc. Do you have? Didnt try on 2007 yet.

edit:
For me it didn't work, again! Setup is ok, but no telnet/FTP access!

@Jimini
Do you really have root access (Telnet/FTP) or did you only look out for succesful installation?

Post Reply

Return to “[F] Software”