Info when browsing channels?

Ideas and dreaming will go this forum

User avatar
erdem_ua
SamyGO Admin
Posts: 3112
Joined: Thu Oct 01, 2009 6:02 am
Location: Istanbul, Turkey
Contact:

Re: Info when browsing channels?

Post by erdem_ua »

Himmm. It's good feature for zapping. :)
But since there is EPG guide, not really required.
exeDSP is closed source program. We can alter channel number show function to info showing branch but fading could make another problem. But It could be handed too...
Might be work but If it's worth for effort? It's gain is too little since we have detailed EPG guide.
Man who have old style zapping habit will happy with this feature. :)

steve-austin
Posts: 78
Joined: Tue Oct 20, 2009 8:04 pm

Re: Info when browsing channels?

Post by steve-austin »

I think that the info when browsing channels are very interesting.
When I browse channels, I don't want to press "info" for each channel to see the name of the program.
The perfect thing for me, just the info banner 5 sec when I change channels.
55B650 and 37B650 with patched firmware

User avatar
ji035453
Posts: 57
Joined: Fri Nov 06, 2009 11:31 pm
Location: Czech Republic, Prague

Re: Info when browsing channels?

Post by ji035453 »

I vote for adding this feature too, because it was proven that it is useful, because previous Samsung series A has it and because all other manufactures TV's, STB's, PVR's has it. I cannot understand why Samsung omit this feature. :(
SAMSUNG LE40B750U1WXXH SQ01 T-CHL7DEUC-2004.1 (Telnet, StartUp Script, VideoAR Fix 2, Big Yellow Subtitles, CIFS Mount on Virtual USB); Onkyo HTX-22HD + SKS-11, WDTVL, Maximum T-1300, Optex 8891-HD, DVD-1080P9, Synology USB Station 2 + 2x Samsung S1 Mini 200GB EXT4 (3.8W+0.6W+0.6W=5W idle consumption)

doodlecz
Official SamyGO Developer
Posts: 98
Joined: Wed Mar 17, 2010 9:12 am

Re: Info when browsing channels?

Post by doodlecz »

Simple solution could be to hook channel change function and then to send the "info" button keypress.
Would it be enough?

Possible problems -
- info button itself displays the info for much longer than 1 or 2 secs (altough it could be probably resolved by another "info" button keypress after 2s).
- crazy switching between programs could have strange results ;-)

User avatar
erdem_ua
SamyGO Admin
Posts: 3112
Joined: Thu Oct 01, 2009 6:02 am
Location: Istanbul, Turkey
Contact:

Re: Info when browsing channels?

Post by erdem_ua »

Yes, I think on this subject before. I think it's problematic if it's emulate-able with button presses. We definitely need standalone libButtonPress like injection code :)

One thing with button press approach is could be problem when you are not watching TV. Like content library or looking EPG guide...

I think we could redirect channel number view function to Info view function for proper hack.
if channel number view function has counter inside, we can also inject directly channel number view function.
(Talking blindly without looking the asm code )

doodlecz
Official SamyGO Developer
Posts: 98
Joined: Wed Mar 17, 2010 9:12 am

Re: Info when browsing channels?

Post by doodlecz »

erdem_ua wrote:Yes, I think on this subject before. I think it's problematic if it's emulate-able with button presses. We definitely need standalone libButtonPress like injection code :)

One thing with button press approach is could be problem when you are not watching TV. Like content library or looking EPG guide...

I think we could redirect channel number view function to Info view function for proper hack.
if channel number view function has counter inside, we can also inject directly channel number view function.
(Talking blindly without looking the asm code )
Ehm, I don't understand exactly what you mean.
Why should it be problematic? We are already able to send keypresses from game content without hooking keypress functions. So it would be enough only to hook the channel change func. Problems you mention should not appear because when without channel switch (when reading EPG, there is no channel switch..) there will be no emulated info keypress from our hook.
Solution you described could be also good approach, but probably more difficult. There could be problems with hiding the info dialog after 2s (?).. Anyway I'll check it.

User avatar
ji035453
Posts: 57
Joined: Fri Nov 06, 2009 11:31 pm
Location: Czech Republic, Prague

Re: Info when browsing channels?

Post by ji035453 »

doodlecz wrote:Simple solution could be to hook channel change function and then to send the "info" button keypress.
Would it be enough?
Not Info key but Enter key, try it: Switch channel, immediately press Enter key and Programm Info will show.
SAMSUNG LE40B750U1WXXH SQ01 T-CHL7DEUC-2004.1 (Telnet, StartUp Script, VideoAR Fix 2, Big Yellow Subtitles, CIFS Mount on Virtual USB); Onkyo HTX-22HD + SKS-11, WDTVL, Maximum T-1300, Optex 8891-HD, DVD-1080P9, Synology USB Station 2 + 2x Samsung S1 Mini 200GB EXT4 (3.8W+0.6W+0.6W=5W idle consumption)

Post Reply

Return to “[B] Brainstorm”