Will SamyGO solve my problem?

General Forum talking area for H series TVs.

sectroyer
Official SamyGO Developer
Posts: 5958
Joined: Wed May 04, 2011 5:10 pm

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by sectroyer »

cashe wrote:So can anybody approve is samygorc available for H-series?
Yes, everybody :)
I do NOT support "latest fw" at ALL. If you have one you should block updates on router and wait for it to STOP being "latest":)
If you want me to help you please paste FULL log(s) to "spoiler"/"code" bbcodes or provide link(s) to pasted file(s) on http://ctrlv.it/ Otherwise "NO HELP"!!!
If you want root DISABLE internet access to your device!!!!
DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE !!!!

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8458
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by zoelechat »

Just beware that "samyGOrc" is maybe not the "magic stuff" you're expecting, it only send RC keys remotely, we're far from "home automation" :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

cashe
SamyGO Project Donor
Posts: 8
Joined: Thu Sep 15, 2016 4:35 pm

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by cashe »

zoelechat wrote:Just beware that "samyGOrc" is maybe not the "magic stuff" you're expecting, it only send RC keys remotely, we're far from "home automation" :)
As I understand, samyGOrc - this is a command line tool running in TV's linux environment. So when I (or my home automation controller) connect thru ssh to the TV, I can, for example, turn on or off my TV with some command line expression, isn't it?

Fibaro Home Center has no ability to work directly with ssh (no root there), but it can send a customized http commands. So I need some php 'proxy' that will be used to convert http commands from Fibaro Home Center (for example:

Code: Select all

 http://192.168.0.22/tvremote.php?tvip=192.168.0.11&action=turnOn
) into ssh command line expression (will use ssh2 php package, for example).

So I need some third hardware (rasberry pi or something with apache webserver running) for such 'proxy'. But maybe there is an opportunity to install and run Apache (php+ssh2) directly on TV?

Did I understand correctly it all?

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8458
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by zoelechat »

You can use telnet instead of ssh, no idea if it helps :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

cashe
SamyGO Project Donor
Posts: 8
Joined: Thu Sep 15, 2016 4:35 pm

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by cashe »

zoelechat wrote:You can use telnet instead of ssh, no idea if it helps :)
Thank you for participating. SSH and telnet are both uncomfortable :D

User avatar
juusso
SamyGO Moderator
Posts: 10125
Joined: Sun Mar 07, 2010 6:20 pm

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by juusso »

About power off no problems with this. But power on is impossible this way (no ssh, no ftp, nothing. Stand by mode = no services at all) unless you use soft power off state (libPowerOff), when just lcd is off and all services are running.
LE40B653T5W,UE40D6750,UE65Q8C
Have questions? Read SamyGO Wiki, Search on forum first!
FFB (v0.8), FFB for CI+ . Get root on: C series, D series, E series, F series, H series. rooting K series, exeDSP/exeTV patches[C/D/E/F/H]

DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE

zoelechat
Official SamyGO Developer
Posts: 8458
Joined: Fri Apr 12, 2013 7:32 pm
Location: France

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by zoelechat »

Btw:
cashe wrote:But maybe there is an opportunity to install and run Apache (php+ssh2) directly on TV?
Yes, apache server is even built-in SamyGO, no need for third hardware :)
I do NOT receive any PM. Please use forum.

cashe
SamyGO Project Donor
Posts: 8
Joined: Thu Sep 15, 2016 4:35 pm

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by cashe »

zoelechat wrote:Btw:
cashe wrote:But maybe there is an opportunity to install and run Apache (php+ssh2) directly on TV?
Yes, apache server is even built-in SamyGO, no need for third hardware :)
And php available too?

sectroyer
Official SamyGO Developer
Posts: 5958
Joined: Wed May 04, 2011 5:10 pm

Re: Will SamyGO solve my problem?

Post by sectroyer »

cashe wrote:
zoelechat wrote:You can use telnet instead of ssh, no idea if it helps :)
Thank you for participating. SSH and telnet are both uncomfortable :D
You can code php script. SamyGO has php and web server.
I do NOT support "latest fw" at ALL. If you have one you should block updates on router and wait for it to STOP being "latest":)
If you want me to help you please paste FULL log(s) to "spoiler"/"code" bbcodes or provide link(s) to pasted file(s) on http://ctrlv.it/ Otherwise "NO HELP"!!!
If you want root DISABLE internet access to your device!!!!
DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE !!!!

Post Reply

Return to “[H] General”